درب های سردخانه ای بر حسب نوع عملکردی که دارند به سه دسته تقسیم می شوند:

درب سردخانه ای لولایی یا معمولی

درب سردخانه ای لولایی یکی از ساده ترین درب های سردخانه ای است که بیشترین استفاده را در بین صاحبین سردخانه ها دارد. مکانیزم ساده این درب های سردخانه ای سبب شده است که قیمت بسیار پایینی داشته و کار کردن با آنها بسیار ساده باشد.

اما این درب های لولایی معایبی نیز دارند؛ به عنوان مثال هرچه فضای ورودی سردخانه بزرگتر باشد، طبیعتا اندازه در نیز بزرگتر خواهد شد. این در حالی است که این افزایش فضا سبب افزایش وزن شده و لولاها تحمل وزن درب را نخواهند داشت. از این رو درب های سردخانه ای معمولی برای سردخانه هایی با ورودی بزرگ مناسب نیستند.

علاوه بر این، درب های لولایی در زمان باز شدن، به صورت کامل باز شده و همین امر سبب اتلاف انرژی بسیار زیادی از سردخانه خواهد شد.

همچنین باید این نکته را بدانید که باز شدن درب سردخانه ای لولایی، به فضایی تقریبا هم اندازه با درب نیاز دارد؛ در نتیجه باید متناسب با فضای خود نیز آن را انتخاب کنید.

 

درب سردخانه ای لولایی

 

درب سردخانه ای کشویی یا ریلی

درب های سردخانه ای کشویی یکی از پرکاربردترین درب های سردخانه ای است که مشکلات درب های لولایی را ندارد. این نوع درب با کمک ریل هایی که در بالا و پایین درب قرار می گیرد، جابجا شده و در نتیجه مشکلی برای ابعاد بزرگ هم ندارند.

از طرفی بسیار از این درب های کشویی با کمک یک موتور الکتریکی می توانند به راحتی باز و بسته شوند. همین امر سرعت جابجایی در را افزایش داده و دیگر نیازی به نیرو برای باز و بسته شدن در هم نخواهد بود.

علاوه بر این ها، درب ریلی بر خلاف درب های معمولی نیازی به فضای زیاد برای باز و بسته شدن ندارد.

عموما از این نوع درب برای سردخانه هایی استفاده می شود که رفت و آمد بیشتری دارند.

شرکت سپاهان سرما به عنوان تولیدکننده تجهیزات سردخانه، توانایی تولید درب کشویی را دارد.

درب سردخانه ای کشویی سپاهان سرما

درب سردخانه ای کنترل اتمسفر

بسیاری از محصولات از جمله میوه، سبزیجات، مرکبات و برخی از داروهای خاص در معرض اکسیژن آسیب دیده و طول عمرشان کوتاه می شود.

به همین دلیل در سردخانه هایی که برای این منظور ساخته شده اند باید از درب سردخانه ای کنترل اتمسفر استفاده کنند. این نوع درب ها که اصولا به صورت کشویی باز و بسته می شوند، با عملکرد ویژه خود از نفوذ اکسیژن در سردخانه جلوگیری می کنند.

علاوه بر این درزگیرهای خاصی که برای این درب ها استفاده می شود، سردخانه را به صورت کامل در برابر ورود هوا و آب محافظت می کند.

از آنجایی که در این گونه سردخانه ها میزان اکسیژن باید حداقل باشد، علاوه بر درب های کنترل اتمسفر، از تزریق گازهای کربن دی اکسید نیز استفاده می شود.

درب سردخانه های صنعتی چه کاربردی دارند؟

ضخامت 7 تا 15 سانتیمتری این نوع درب ها می تواند محصولات سردخانه را در برابر نفوذ هوا محافظت کند.

وجود المنت حرارتی در درب های لولایی، کشویی و اتمسفری می تواند از یخ زدن درب ها جلوگیری کند؛ در نتیجه درب ها عمر بیشتری خواهند کرد.

امکان ساخت درب های سردخانه ای با توجه به ابعاد سردخانه و محصولات موجود در آنها وجود دارد؛ اما در هر صورت در زمان انتخاب درب سردخانه به حجم بسته ها و محصولات خود دقت کنید.

عوامل موثر بر قیمت درب سردخانه

1- درب‌های بدون قـاب (فریم لس) و درب‌های با فـریم آلـومینیوم:

در راستای بهبود کیفیت، درب‌های سردخانه بدون قـاب (فریم لس)، به عنوان آخرین دستاورد فن‌آوری اروپا، از ورق با دستگاه خم‌کاری CNC استفاده می‌کنند.

این ورق‌ها به گونه‌ای خم می‌شوند که رویه و دوره درب یکپارچه باشند. در فرآیند تولید، ورق زیره (پشت) نیز خم‌کاری می‌شود و سپس این دو ورق در قالب قرار گرفته و تزریق یکپارچه صورت می‌گیرد. این روش، از نیاز به فریم آلومینیوم برای نگه‌داری از ورق‌ها صرف‌نظر کرده و از آنجا که درزها و پله‌های جدایش وجود ندارند، به عنوان درب‌های مطمئن و بهداشتی برای محیط‌های حساس استفاده می‌شوند.

2- فوم عایق درب سردخانه ای:

یکی از عوامل موثر بر قیمت درب سردخانه فوم عایق درب سردخانه ای میباشد.

3-جنس ورق رویه و زیره درب سردخانه ای:

در ساخت سردخانه‌ها ، ورق رویه و زیره از مواد متنوعی ساخته می‌شود. این ورق‌ها به ضخامت‌های 0.3 تا 0.7 میلیمتر و با رنگ‌های گوناگون از جنس گالوانیزه پیش‌رنگ شده یا آلوزینک تولید می‌شوند.

برای محیط‌های اسیدی یا بازی و همچنین در مواجهه با درصدهای بالای رطوبت، بهتر است از ورق‌های استنلس استیل، آلومینیوم، P.V.C و یا فایبرگلاس در تولید درب‌ها استفاده شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *